Rademacher de Vries Architects | St Lambertuslaan garden pavilion
1448
post-template-default,single,single-post,postid-1448,single-format-standard,locale-en-us,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

St Lambertuslaan garden pavilion

An assignment to build a carport was re-envisioned as an opportunity to improve the garden of a 18th century villa. The massing seeks to be invisible from the street which is protected under stringent Dutch heritage laws, while seeking to maximize impact in the garden, which was only begin used partially.

The pergola is built around various existing trees creating an interplay between the rigid metal frame and the bent tree trunks. The construction is set into various extruded planes made from rough fired bricks thereby creating a strong contrast between the slender steel tectonic and the heavy brick foundations.

TITLE: Garden house
CLIENT: Private
YEAR: 2018
STATUS: Under construction

In collaboration with: Vormm, Castermans engineers

Garden house

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.