Visitor center Hoffmanni

Public Building

 

Hoffmanni is a multi-functional building that combines a restaurant, exhibition space, and offices. The building is positioned at the intersection of an abandoned industrial site and a natural reserve.

 

The building is a combination of a classical floor plan and a modern industrial section, which aims at providing organisational clarity, flexibility in use, and optimized daylight entry. The mono-pitch structure is completely built and cladded in wood. The overal form, which is typically associated with industry, here creates a tension between the past and the future of its surroundings: an industrial site and a nature reserve.

Client

Stichting Ontwikkelingsmaaschappij ENCI gebeid

In collaboration with

Werf & Naas

Location

Maastricht, The Netherlands